Nasjonal Testdag 2017

Lørdag 30. september arrangerer Mensa Norge sin årlige nasjonale testdag. I den forbindelse avholder mange av lokallagene landet rundt IQ-tester i forskjellige lokaler. Noen steder blir det foredrag og andre aktiviteter, også. Les mer om testing og meld deg opp på oversiktssiden for IQ-testing.

Om Mensa

Mensa ble stiftet i England i 1946, og kom i 1978 til Norge. Idéen bak Mensa var å skape en forening for intelligente mennesker, på tvers av politisk standpunkt, og etnisk og religiøs bakgrunn, hvor det eneste kravet er å ha en IQ blant topp 2 % av befolkningen. Ut over dette er det svært høy variasjon i medlemmene, noen er sprudlende og utadvendte, noen er sære og setter mer pris på samtaler i mindre grupper, og de fleste er et sted midt i mellom. Blant medlemmene finner du taxisjåfører, sykepleiere, lærere, politi, forskere, økonomer, snekkere, arbeidsledige, psykologer, dørvakter og ingeniører. Kort sagt, alle type mennesker fra alle samfunnslag.

Internasjonalt har vi rundt 130 000 medlemmer fra 100 forskjellige land, mens her i Norge er vi ca 1700 medlemmer, og er i sterk vekst. Mye av veksten vår kan nok tilskrives internett, da vi har svært mye aktivitet der også mellom de fysiske treffene. Vi har interessegrupper for nært sagt alt som er, så enten du er glad i vin og øl, trening, design, statistikk, politikk eller selfies (en av våre nykommere, som har vært meget populær) finner du noen å samtale med. Likevel er det nok Landstreff som er det store høydepunktet for mange, hvor medlemmer fra hele landet møtes til en langhelg med god mat og drikke, foredrag, selskapsleker, testing, dansekurs og brettspill bare for å nevne noe.

Om Nasjonal Testdag

Selve testen som holdes på Nasjonal Testdag er ikke en “opptaksprøve” til Mensa, men derimot en autorisert IQ-test, hvor alle får sitt resultat i posten, og dersom dette resultatet er blant topp 2 % vil du også få tilbud om å melde deg inn i Mensa. Det er altså fullt mulig å melde seg på test enten man har ambisjoner/lyst til å melde seg inn i Mensa eller ikke. Kanskje vil du bare finne ut hvem som skårer høyest i hjemmet eller på arbeidsplassen (selv om vi har taushetsplikt, så må være opp til hver enkelt hvorvidt de ønsker å dele sitt resultat).

En IQ-test koster kr 500,- og tar ca. 1 time, hvorav selve testen varer i 20 minutter og består av 45 oppgaver, i økende vanskelighetsgrad. Testen tas med penn og papir, og er en kulturnøytral test (dvs. inkluderer ikke komponenter som kunnskap og språk). Etter testen sendes svarene til vår testpsykolog, som skårer testen, før resultatet til slutt kommer i postkassen.

Les mer om testing og meld deg opp på oversiktssiden for IQ-testing.